Keelpijn tips: hoe kom je van keelpijn af

Keelpijn is een ziekte die normaal gesproken na een aantal dagen over gaat, toch kun je dit proces ook zelf versnellen door rust te houden en je keel rust te geven. Daarnaast zijn er ook nog een aantal tips die je kunt volgen om je het proces te versnellen.

Keelpijn tips

• Neem een ijsje of drink een koud glas water. Gebruik geen ijs klontjes, als je deze op eet zitten er scherpe randjes aan waardoor je juist meer pijn kunt krijgen.
keelpijn tips: kopje theeThee drinken in het algemeen is erg goed voor je keel. Kamille- en gember thee zijn erg goed voor je keel. Kamille thee heeft namelijk een licht ontsmettende werking waardoor je waarschijnlijk sneller van je keelpijn afbent.
• Gebruik je stem niet teveel is een van de andere keelpijn tips. Dit lijkt waarschijnlijk zeer normaal, toch vergeten veel mensen deze tip. Zorg ervoor dat je op een rustige toon praat en niet schreeuwt, doe je dit wel kan je alleen maar langer last houden van je keel.
• Probeer sigarettenrook op een afstand te houden. Als je zelf rookt is dit een probleem. Overweeg dan over te stappen om naar nicotine kauwgom of pleisters. Deze geven je toch de nicotine die je graag wilt maar je hoeft niet je keel te gebruiken om de rook in te ademen.
• Zorg ervoor dat je de keel goed verwarmt, hiervoor kan je bijvoorbeeld een sjaal gebruiken.

Dit zijn een aantal keelpijn tips, het kan zijn dat deze niet bij ieder persoon helpen. Zorg er in ieder geval voor dat je rust neemt en je keel ook rust krijgt. Het is belangrijk dat je keel ook echt rust geeft omdat dit anders gevolgen kan hebben voor je. Door niet naar je keel te luisteren kun je er meer last van gaan krijgen en kan het ook langer duren voordat je keelpijn daadwerkelijk over is.

Wanneer moet ik naar de huisarts met mijn keelpijn?

Normaal gesproken houdt je 3-5 dagen last van keelpijn, mocht het daarna nog niet over zijn dan is het toch verstandig om een bezoek te brengen aan je huisarts. Daarnaast is het verstandig om naar de huisarts te gaan als de keelpijn in combinatie is met hoge koorts. Mochten er gele- of witte punten zichtbaar zijn in je keel dan is het ook daarom verstandig om naar de huisarts te gaan. Hij kan je vervolgens vertellen wat je verder zal moeten doen.